VELKOMMEN TIL EN SPÆNDENDE OPLEVELSE
- OG SÅ ER DEN TILMED GRATIS 

Danmarks eneste museum med sparebøsser ligger i Randers.


Ja, faktisk er vi et af få museer i verden, hvor samlingen er baseret på sparebøsser.

 

Museets imponerende samling på 3.500 sparebøsser viser de mest almindelige typer danske sparebøsser, men samlingen indeholder også udenlandske sparebøsser fra mere end 60 lande i hele verden.

 

Når du træder ind i Sparebøssemuseet, er det som at træde ind i en helt anden verden. En verden fyldt med nostalgi og historie, primært synliggjort af den antikke samling, hvor den ældste sparebøsse kan dateres helt tilbage til det 16. århundrede.

 

Samlingen giver således et spændende indblik i sparebøssens historie.

 

En stor del af sparebøsserne blev oprindelig købt som gaver til børn til opsparing af mønter og pengesedler, og i betragtning af, at mange af sparebøsserne måtte slås i stykker for at få indholdet ud, er det bemærkelsesværdigt, at så mange af dem stadig er intakte.

 

I et hjørne af museet findes en spændende særudstilling med effekter som sparekassebøger, skriveredskaber, sparemærker og forskellige maskiner fra pengeinstitutternes barndom. Der er tale om meget velbevarede effekter.

 

Derudover er der også en samling af gamle danske pengesedler samt historiske billeder og avisartikler.

 

Museet er for både børn og voksne, der er åbent alle hverdage året rundt og der er gratis adgang. Start med at besøge vores hjemmeside www.sparebossemuseet.dk

 

Velkommen i Sparebøssemuseet

- en oplevelse, der giver værdi for hele familien